MédiaMix

Ha azt halljuk, MédiaMix, hirtelen nem is tudjuk, mire kell gondolni. Arra azonban, hogy ez az elnevezés festészettel is lehet kapcsolatos, egészen biztosan csak néhányan tennék le a voksukat. 

A MédiaMix elnevezést vegyes technikával készülő alkotásokra alkalmazzuk. A MédiaMix tehát egy olyan festmény, amely jelen esetekben nem fehérre alapozott, hanem nyomtatott vászonra készül. A nyomtatás ábrázolhat bármit: korábbi műveket, akár korábbi művek egyes részleteit, amelyeken a művész a szokott módon dolgozik tovább. A nyomtatással előképzett felületre további aranyrétegek és további festékrétegek kerülnek, melyek mélységélességben új hangsúlyokat, vagyis a nézőjük számára 3D-ben megelevenedő, színes látványvilágot teremtenek.

Náray Tamás ezzel az eljárással új élményekkel ajándékozza meg a kiállítása látogatóit. Hitvallása szerint egy-egy munkát csak abbahagyni lehet, befejezni sohasem: hiszen az őt foglalkoztató témavilág egy-egy mű elkészültével nem szűnik meg létezni, hanem újabb és újabb kapuk nyílnak az értelmezésükhöz, melynek következtében a művészt foglalkoztató témák újjászületéseként értelmezhetők a művész egyedi, rá jellemző technikáit és kézjegyét felvonultató Média Mix alkotások.

Náray Tamás első, REPOSITION címmel megrendezett MédiaMix kiállításának Svájc ad otthont, ahol egy teljes éven át (2021. december 31-ig) tekinthetők meg a művek a festői szépségű St. Moritzban található Grand Hotel des Bains Kempinski termeiben. 

A címek előtt MM jelzéssel látjuk el a MédiaMixeket.


A műelemzéseket Dr. Hájer Szilvia készítette.
0
 .