További MédiaMixek


MM Tibeti aranyhalak

 • Megvásárolható méret: 100x100 cm
 • Keletkezés helye és ideje: Sitges, 2020
 • A MédiaMix alapját adó alkotás magántulajdonban van

Az eredeti mű, a Tibeti aranyhalak a festőművész a képzeletét megragadó aranyhal motívumot egy természeti vízióba involválva jeleníti meg. Az alkotás színpompás flórája és faunája, a képalkotó szimbólumok lírai szépségű összecsendülése arra ösztönzi a nézőt, hogy maga is részese legyen a látomásnak. Az aranyvízű hullámfodrok ölelésében kibontakozó absztrakció a természetes formákból felszabadított tudaterők mátrix-szerű rendjét megteremtve ígér földi valóságon felülemelkedő távlatokat. Az ezer színben játszó zöld ragyogás finom áramlásával a titokzatos mélyvizek birodalmát nyitja meg előttünk. A bőséges energia két vöröslő alakzatban teljesedik ki az őket körbeölelő gyöngyházszínű víztömegben. Harmonikusan összecsengő mozgásuk, és egymásba fonódó lángoló uszályuk egységük szakrális erejét jelképezi. A színpompás műalkotás a buddhizmusban az astamangala egyik szerencsejegyének különösen szép festői megfogalmazása.

Ár kérése

MM Tibeti aranyhalak - 100x100 cmMM Atlantis

 • Megvásárolható méret: 90x210 cm
 • Keletkezés helye és ideje: Sitges, 2020
 • A MédiaMix alapját adó alkotás magántulajdonban van

Ezen a nagyszabású műalkotáson a művész palettája szikrázó fényeivel tolmácsolja a Platón krónikáiban is megénekelt Atlantisz, az elsüllyedt sziget rejtélyes történetét. A kép kompozíciós horizontját az aranyló vonulat adja, mely a színpompás háttérből kiemelkedve vezeti a tekintetet. A bal oldalon elhelyezkedő hármas egység nyitja a hármas szám köré épített, harmónikus összhangzást. A kör forma megjelenése a képmező jobb felső részén az ősi város körgyűrűs felépítését jelzi. A ,motívumokon átvonuló, antikolt  aranyozás az orichalcum (ejtsd: orihálkum) nevű fémre utal, mely a bőség és jólét jele. A kék négyszögeket alulról szegélyező fekete sávok visszatérő motívumként jelennek meg, s fenyegető sötétségük nagy veszedelem hírnökeként bontják meg a kompozíció relaxációs hatását. Az ablakszerű réseken át látható tenger nyugalma megtévesztő:  Atlantisz a végtelen vizek örök hullámsírjába viszi titkait.

Ár kérése

MM Atlantis - 90x210 cm
MM Tiberis

 • Megvásárolható méret: 75x150 cm
 • Keletkezés helye és ideje: Sitges, 2020
 • Az MM Tiberis című alkotás a Svájcban, St.Moritzban (Grand Hotel des Bains Kempinski St.Moritz), Náray Tamás MédiaMixeiből megrendezett kiállításon kerül bemutatásra - a kiállítás 2021 januárjától egy éven keresztül lesz látogatható
 • A MédiaMix alapját adó alkotás magántulajdonban van

A "Tiberis" című műalkotással a művész a mítoszok világába vezet el bennünket. A szunnyadó, s a megdühödött folyó kettős arcának kontrasztos ábrázolása nagy erők sorsformáló megnyilatkozása. A nyugodt víz kékes hullámai, mintha Tiberinus isten bőségszarujának varázslatos kincseit szórnák szét a festővásznon. A folyók istenének védőszellemét szimbolizáló aranyfényű pára a képmező bal oldalán életet adó tudásával és megújító erejével vigyázza Róma ősi vizét. 

Ár kérése

MM Tiberis - 75x150 cm
MM Blue-Matrix

 • Megvásárolhaó méret: 100x100 cm
 • Keletkezés helye és ideje: Sitges, 2020
 • Az MM Blue-Matrix című alkotás a Svájcban, St.Moritzban (Grand Hotel des Bains Kempinski St.Moritz), Náray Tamás MédiaMixeiből megrendezett kiállításon kerül bemutatásra - a kiállítás 2021 januárjától egy éven keresztül lesz látogatható
 • A MédiaMix alapját adó alkotás magántulajdonban van

Az absztrakció a létvalóság, az önmeghatározás és a világrend törvényszerűségeinek örök kérdéseit közelíti meg kivételes megérzéseivel és páratlan kolorista látásmódjával. A bézs, okker és mézsárga színű rácsozat a képfelület egészét betöltve egy összefüggő, megbonthatlannak tűnő egységet alkot. Színarany berakásokkal gazdagított dekoratív kerete látszatvalóságot teremtve tagol be a szabályok és információk bonyolult hálózatát működtető rendszerbe. Azonban a mátrix tartó elemeinek stabilitását helyenként engedetlen hangsúlyok zavarják meg. Fukszia, kobaldkék és vörösrozsda színű átütő foltok válnak ki a kötöttségből: az öntudatra ébredt szellem szabadságra vágyódása fogalmazódik meg. A valóságra eszmélés, mint egy hatalmas, friss lélegzetvétel, úgy szabadít meg a fojtogató korlátoktól és végtelen, tengerkék életöröm árasztja ela kompozíciót. A kék mátrix az önmegvalósító teljesség felé tartó szellem első önálló lépéseit kíséri végig. 

Ár kérése

MM Blue-Matrix - 100x100 cmMM Rainbow-Matrix

 • Megvásárolható méret: 100x100 cm
 • Keletkezés helye és ideje: Sitges, 2020
 • Az MM Rainbow-Matrix című alkotás a Svájcban, St.Moritzban (Grand Hotel des Bains Kempinski St.Moritz), Náray Tamás MédiaMixeiből megrendezett kiállításon kerül bemutatásra - a kiállítás 2021 januárjától egy éven keresztül lesz látogatható
 • A MédiaMix alapját adó alkotás magántulajdonban van

A festőművész a Rainbow-Matrix megalkotásával a Mátrix témakörben maradva további aspektusok megjelenítésére törekszik. A művészi sugallat fókuszában a valóság és a valóságillúzió kontrasztjának ábrázolása áll. Az absztrakció előterében látható sűrűn tagolt kilenc négyzetes egység fegyelmezett rendben felsorakoztatva szigorú igazodási mértékül szolgál, s a cselekvő energiákat kíméletlen keretbe foglalja. A homokszínű elválasztó elemek közötti látszólagos önállóságot súlyos arany berakások töltik meg, elvakító látszatfényük ellentmondást nem tűrően az engedelmesség ketrecébe zár. A térbeli elhatároltság analóg a lelki elhatároltsággal. A rendszerben nincs helye szenvedélyes amplitúdónak. A szűkre szabott érzelmi mozgástér drámai feszültséggel telik meg. A csillapíthatatlan életszomjúság elementáris erővel tör át a rácsozaton. A háttérben szétáradó szivárványosan gomolygó színekből egy magasabb szintű létezés új eonja tárul fel előttünk a mátrix mögötti valóságban.

Ár kérése

MM Rainbow-Matrix - 100x100 cm

0