Vegyes technikával készült festmények


A vegyes technikával készült festmény egy olyan festmény, amely jelen esetekben nem fehérre alapozott, hanem nyomtatott vászonra készül. A nyomtatás ábrázolhat bármit: korábbi műveket, akár korábbi művek egyes részleteit, amelyeken a művész a szokott módon dolgozik tovább. A nyomtatással előképzett felületre további aranyrétegek és további festékrétegek kerülnek, melyek mélységélességben új hangsúlyokat, vagyis a nézőjük számára 3D-ben megelevenedő, színes látványvilágot teremtenek.

Náray Tamás ezzel az eljárással új élményekkel ajándékozza meg a kiállítása látogatóit. Hitvallása szerint egy-egy munkát csak abbahagyni lehet, befejezni sohasem: hiszen az őt foglalkoztató témavilág egy-egy mű elkészültével nem szűnik meg létezni, hanem újabb és újabb kapuk nyílnak az értelmezésükhöz, melynek következtében a művészt foglalkoztató témák újjászületéseként értelmezhetők a művész egyedi, rá jellemző technikáit és kézjegyét felvonultató vegyes technikával készült alkotások.

Náray Tamás első, REPOSITION címmel megrendezett MédiaMix kiállításának Svájc adott otthont, ahol egy teljes éven keresztül voltak megtekinthetők a művek a festői szépségű St. Moritzban található Grand Hotel des Bains Kempinski termeiben. 

A címek előtt MM jelzéssel látjuk el a vegyes technikával készült festményeket.


A műelemzéseket Dr. Hájer Szilvia készítette.
0

Kosár