Vegyes technikával készült festmények

A vegyes technikával készült festmény egy olyan festmény, amely jelen esetekben nem fehérre alapozott, hanem nyomtatott vászonra készül. A nyomtatás ábrázolhat bármit: korábbi műveket, akár korábbi művek egyes részleteit, amelyeken a művész a szokott módon dolgozik tovább. A nyomtatással előképzett felületre további aranyrétegek és további festékrétegek kerülnek, melyek mélységélességben új hangsúlyokat, vagyis a nézőjük számára 3D-ben megelevenedő, színes látványvilágot teremtenek.

Náray Tamás ezzel az eljárással új élményekkel ajándékozza meg a kiállítása látogatóit. Hitvallása szerint egy-egy munkát csak abbahagyni lehet, befejezni sohasem: hiszen az őt foglalkoztató témavilág egy-egy mű elkészültével nem szűnik meg létezni, hanem újabb és újabb kapuk nyílnak az értelmezésükhöz, melynek következtében a művészt foglalkoztató témák újjászületéseként értelmezhetők a művész egyedi, rá jellemző technikáit és kézjegyét felvonultató vegyes technikával készült alkotások.

Náray Tamás első, REPOSITION címmel megrendezett MédiaMix kiállításának Svájc ad otthont, ahol egy teljes éven át (2021. december 31-ig) tekinthetők meg a művek a festői szépségű St. Moritzban található Grand Hotel des Bains Kempinski termeiben. 

A címek előtt MM jelzéssel látjuk el a vegyes technikával készült festményeket.


A műelemzéseket Dr. Hájer Szilvia készítette.
0