A TamIstArte Art Gallery büszkén mutatja be:

Ábrahám Anna

A magyar művész a japán esztétika által inspirált, éteri tájakba helyezett madarakat ábrázoló képeiről ismert. Műveit titokzatos báj és finomság jellemzi, festményeinek fő témája az örökké változó természet. Szándéka, hogy a nézőt egy nyugodtabb élet elérésére és fenntartására inspirálja. Kedvenc motívumai a madarak, amelyek számos kultúrában a halhatatlan lelket, a szellem szabad szárnyalását, és az égi felemelkedést szimbolizálják.

Ábrahám Anna alkotásai

Göncz Dalma

Göncz Dalma Budapesten élő és alkotó magyar művész. Témáit olyan festett és mintázott formában szereti feldolgozni, melyeknél látható és érzékelhető az ellentétek szimbiózisa. A differenciáltság anyagában és mondanivalójában is fellelhető.

Anyagát tekintve: a megformált rideg beton felületek, illetve a nőiesen légies festékek pigmentjének könnyed „megfolyása” együtt kerek egészet alkotnak. E két anyag összeolvadásával keletkezhet egy új, általa megelevenített világ a „betonográfia” (absztrakt festészet plasztikus képábrázolással).

Mondanivalóját tekintve: az ellentétek az anyagsajátosságon túl, a mondanivalót is befolyásolják, hiszen a betonnal szembeni negatív sztereotípia  ellentétben áll a háborítatlan anyatermészettel, a faunával és flórával szemben. Célja a beton művészibb oldalról való megismertetése, az ember alkotta mesterséges „kővilág” és az érintetlen természet közti szakadék összekötése, alkotókkal, gyűjtőkkel, kiállítókkal...

Göncz Dalma alkotásai


Kánya Kata


Színész, rádiós-televíziós műsorvezető, keramikusKánya Kata alkotásai

Sárközy Erzsébet

Sárközy Erzsébet festőművész művészi tevékenységét számos díjjal ismerték már el, 2001-ben Svédországban, 2006-ban Kyoto-ban is, de átvehette a Magyar Páneurópai Unió díját is. 2011-ben pedig az Országos Képző- és Iparművészeti Társaság ismerte el alkotómunkáját első díjjal. 2021-ben Cegléd Város Kultúrájáért kitüntetéssel ismerték el munkásságát.

Fontosabb kiállításai:
1984    Cegléd
1986    Hungarocoop Galéria, Budapest
1987    Blaskovich Múzeum, Tápiószele
1993    Sebestyén Galéria, Aachen
2002   “Szinesztézia”, Eschweiler, Németország


Munkái megtalálhatók különböző magángyűjteményekben (Aachen, München, Budapest, Cegléd) és közgyűjteményekben (Kirsten Múzeum, Dánia).

Sárközy Erzsébet alkotásai

Olya Tereschuk

Olya Tereschuk Oroszországban született, évekig Dubaiban dolgozott, jelenleg Magyarországon élő művész. Habár művészeti iskolában diplomázott, autodidakta művésznek tartja magát. Munkáiban a természet szeretete köszön vissza, egyszerre bemutatva az erőt és a nyugalmat, kedvenc motívumai a köd, a felhős ég, az eső és a vihar. A kreatív utazásának célja a harmónia megtalálása. Textúrák, színek, formák, felületek – ezek egyensúlyára törekszik minden munkájában.

Olya Tereschuk alkotásai

Zékány Krisztina

Tervezőgrafikus, képzőművész.

Tanulmányait a budapesti Képzőművészeti Főiskolán kezdte festő szakon 1992-ben Károlyi Zsigmond osztályában.

1994-ben szakváltás után tervezőgrafikusként folytatta, és ezen a szakterületen diplomázott 1997-ben.

1997-től 2018-ig art directorként, és visual brand tanácsadóként dolgozott.

2018-ban ismét az autentikus képalkotás felé fordult és újra festőművészként alkot.

Képein az élet állati és növényi léttagozatainak szellemi alakjait ragadja meg szakrális és illusztratív, ugyanakkor kifejezetten festői, kolorista képi megközelítésben.

Zékány Krisztina alkotásai

Kosár