MédiaMix

(egyedi reprodukciók)

A MédiaMix Artwork sorozat egy olyan különleges, egyszeri és egyedi performansz a Svájcban, St.Moritzban rendezendő, REPOSITION című  retrospektív kiállítás alkalmából, mely a művész korábbi munkáinak újraértelmezett, egyedi változatát mutatja be. 

Ezek a MédiaMix elnevezésű csoportba tartozó alkotások félúton helyezkednek el az egyszeri és megismételhetetlen olajfestmények, és az auditált laborok által, az olajfestmények 3D-s szkennelt változata alapján készített giclée vászon- és papírnyomatok között.

A MédiaMix ugyanis ötvözi a két eljárást, úgy, hogy minden egyes darabja, noha egy korábbi mű reprodukciója, magán viseli a művész kézjegyét, ecsetvonásait és festőkésekkel végzett applikációit, ezáltal minden egyes darabnak teljesen egyedi jelleget, önállú művészi értéket adva. 

Náray Tamás a MédiaMixekkel egy új ARTWORK formációt hozott létre, egy kiállítás alkalmára, amelyben újraaranyozta az általa kiválasztott képeken a kompozíció  hangsúlyos részeit, vonalait, vagy éppen az attól eltérőeket egy speciális technikával újrafestette. Izgalmas kombinációját hozva létre a matt és a fényes felületeknek, ezáltal vadonatúj "önmegvilágításba" helyezve eredetiként az eredeti művet. 

Ezek az alkotások olyan egyedi, és megismételhetetlen reprodukciók, melyek önálló narratívájú kontextusban is értelmezhetők.

A címek előtt MM jelzéssel látjuk el a MédiaMixeket.